1000 tak for et super indspark til min præsentation. Du gav mig et selvtillidsboost, så jeg følte mig rolig og afklaret under præsentationen Jeanette Press, Kommunikationschef, DAB
Det er det absolut bedste kursus jeg har taget. Jeg føler jeg står tilbage med en masse værktøjer, som jeg prøver at realisere i mit daglige arbejde. Foreløbig med succes. Kan kun anbefale dette kursus (præsentationsteknik) Jonas Troelsen, Teamleder dôTERRA
Perfekt blanding af teori og praksis. Meget givende, at Philip var skuespiller og derfor kunne indlægge 'on the stage' rollespil. Mette Vorre, HR Business Partner, Simcorp
Philips evne til at nå igennem med sit budskab er imponerende, ikke mindst på grund af hans store evner som skuespiller, hvilket afstedkom et ikke blot indsigtsgivende men også særdeles underholdende foredrag! Susanne Hammer, jurist og direktionssekretær, Lærerstandens Brandforsikring    
Jeg føler mig meget mere sikker, levende og ser mig selv komme ud over kanten, der hvor jeg brænder igennem. Du har været en fantastisk inspiration, motivator og jeg er uden tvivl blevet end bedre leder pga. dig Carsten Lindkvist Madsen, Markedschef Kinnarps
Hvis man i udgangspunktet er skeptisk over for en metode, og denne skepsis bliver gjort helt og aldeles til skamme, er det vel den bedste anbefaling, der kan gives Mikael Bonde Nielsen, Kommunikationsdirektør Coca-Cola Nordic Services
Philip besidder en fantastisk kombination af ro og troværdig, samtidig med at han er målrettet og forretningsorienteret. Det gælder også for hans formidling; tydelige og troværdig budskaber, der rammer lige i øjenhøjde. Trine Colding, HR chef, Post Danmark  
Stimulating, thought provoking, and very well received by a group of “seasoned veterans” who prior to the session thought they were experts but left with a whole new perspective and inspiration on how to improve their performance Andrew Graham, Senior Vice President, Systematic UK
Philip is the most dedicated and competent instructor within his territory. It was very inspiring to participate in Philip's training Martin Skjødt Poulsen, IT sikkerhedsekspert, Dansk Supermarked A/S
Specielt den praktiske del gav deltagerne det største løft. Især instruktørens evne til at fange de vigtigste indsatsområder og efterfølgende gennem rollespil at synliggøre dem for deltagerne var helt unik Flemming Jensen, Product Group Manager, Kamstrup
Philips role as instructor was highly appreciated. It was a pleasure for all of us to work with him. His ability to guide in respect for the individual was a valued quality Ellen Andersen, VP, Vestas Wind Systems


Nelson Mandelas vinkel

Nelson Mandelas vinkel

Om hvordan du giver din dag mere mening og værdi ved at stille det rigtige spørgsmål

Nelson Mandelas død for nylig fik mig til at tænke på en historie, som jeg hørte for et års tid siden på min efteruddannelse i ledercoaching.

I 27 år sad den store mand fængslet under kummerlige forhold. Efter sin løsladelse blev han i et interview spurgt, hvordan han overlevede de mange år i fangeskab. Til det svarede han:

”I didn’t ask my self: How can I survive – I asked my self: How can I prepare!”

Han forklarede, hvordan han brugte tiden i fængslet på at lære Afrikaans, de hvides sprog, så han bedre forstod de folk, han var oppe imod. Han stillede aldrig sig selv spørgsmålet om, hvordan han kunne overleve. Det spørgsmål ville ikke kunne hjælpe ham med at hjælpe sit folk, når han en dag blev løsladt.

Dit primære spørgsmål

Nelson MandelaOg hvorfor skriver han nu om det? – spørger du måske dig selv om. Hav tålmodighed. Pointen kommer her.

Jeg vil gerne invitere dig til at finde ud af, hvad dit primære spørgsmål er. Det som du måske ikke er helt opmærksom på, men som med stor sikkerhed kører rundt i din underbevidsthed døgnet rundt?

Hvad spørger du dig selv om, når vintermørket sænker sig, og dagen spænder ben? Hvilket spørgsmål er det, der kører i dit hoved om morgenen, mens du børster tænder, og du er sent på den?  Hvad spørger du dig selv om, når du cykler på arbejde i dansk regn og blæst – eller når du sidder i din bil, fanget i den røde bølge? Og hvad er spørgsmålet om eftermiddagen, når din kollega for to minutter siden tog den sidste kaffe på kanden UDEN at sætte en nu kande over?

Er dit primære spørgsmål: ”Hvordan overlever jeg denne dag?”. Så skal du måske til at overveje, om du skal flytte til Sydfrankrig og gå over til te. Nej… eller jo, det kunne jo på den korte bane være en løsning, men jeg vil foreslå, at du laver et brush up på spørgsmålet. Giver det en anden vinkel.

Untitled-5Find et spørgsmål, der giver dig mere mening end det gamle, udslidte, som du har kørt ubevidst (men ikke desto mindre kørt til bevidstløshed), og som er med til at gøre din dag og dit humør værre og værre og værre.

Hvad kunne det nye spørgsmål være, der ville gøre dagen lettere og give dig mere trivsel, motivation og glæde?

Den nye vinkel
Da jeg var helt ung var det spørgsmål, som min underbevidsthed kørte på repeat: Hvad kan jeg gøre, for at folk bedre kan lide mig?
Senere ændrede det sig til: Hvordan kan jeg blive bedre til det, jeg gør?
Begge spørgsmål stillede spørgsmålstegn ved, om jeg var god nok. Ret opslidende.

Da jeg blev opmærksom på, hvad mit spørgsmål gjorde ved mig, justerede jeg det lidt. Nu hedder det: Hvordan kan jeg blive endnu bedre til det jeg gør – og have det sjovt samtidigt?
En lille ændring i formuleringen af mit primære spørgsmål ændrede mange ting i mit liv og højnede kvaliteten, mit fokus og mit humør.

Stiller du dig selv et spørgsmål om og om igen, som gør din dag tung og trist og svær at komme igennem? Et ’overlevelsesspørgsmål’?
Hvilket spørgsmål kan du stille i stedet for, som kan gøre det hele mere let og lyst?

Hvad med…:

–       Hvad kan jeg gøre for at min dag bliver endnu sjovere?

–       Hvordan kan jeg gøre dagen ekstra god for mine kolleger

–       Hvad kan jeg gøre i dag for at blive endnu bedre til det, jeg laver?

–       Hvad skal der til, for at jeg bliver gladere?

Bolden er din.

Skriv et svar

ANTONAKAKIS.DK – Ravnebakkevej 4a, Gurre, 3490 Kvistgård – Denmark – tlf. +45 26 73 80 50 – philip@antonakakis.dk

Har du lyst til at følge med en gang om måneden og få gode tilbud og gratis tips og historier om adfærd og kommunikation?

Har du lyst til at følge med en gang om måneden og få gode tilbud og gratis tips og historier om adfærd og kommunikation?Navn:

Email:

 

JA TAK,jeg vil gerne ringes op
og høre mere om et eller flere
af produkterne på siden.


Dit navn (skal udfyldes)

Dit telefonnummer